Vaega ma le Integrated Circuit International Trade Center na fa'aulufaleina aloa'ia

O le Vaega ma le Integrated Circuit International Trade Center, na amataina e le State-owned China Electronics Corp ma Shenzhen Investment Holdings, na tatalaina aloaʻia i le 2023-02-03 o se vaega o le lautele o le unaʻiga a le atunuʻu ina ia mautinoa le mautu ma le saogalemu o pisinisi ma sapalai filifili. .

2

(O meataalo Semiconductor o loʻo vaʻaia i luga o se laupapa matagaluega o se komepiuta i lenei ata faʻataʻitaʻiga na pueina Feb 25, 2022.)

O le faʻalauiloaina o le nofoaga autu o fefaʻatauaʻiga o le a faʻaitiitia ai le tau o fefaʻatauaʻiga o vaega faʻaeletoroni ma fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, faʻaleleia atili le maufetuunaʻi ma le saogalemu o fale gaosi oloa ma sapalai, ma faʻalauteleina le atinaʻeina o le tamaoaiga o le atunuʻu, o le tala lea a Lu Zhipeng, sui pule sili o le CEC.

Faatasi ai ma se laumua faamauina o le 2.128 piliona yuan ($315.4 miliona), o le nofoaga tutotonu o loʻo i Shenzhen, Guangdong itumalo ma na faʻalauiloaina e kamupani e 13, e aofia ai pisinisi a le Setete ma pisinisi tumaoti.E oʻo mai ia Jan 31, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga o le nofoaga tutotonu ua oʻo i le 3.1 piliona yuan.

Wang Jiangping, sui-minisita o alamanuia ma faamatalaga faatekonolosi, fai mai o le augatupulaga fou o faamatalaga faatekonolosi e faavae i luga o vaega faaeletonika ma fesootaiga tuufaatasia ua faia se sao taua i le faatumauina o le tuputupu ae o le tamaoaiga ma faatuina se faiga alamanuia faaonaponei.

O le nofoaga autu o fefaʻatauaʻiga e faʻamoemoe e faʻapotopotoina kamupani o loʻo galulue i luga ma lalo ifo o vaega faʻaeletoroni pisinisi filifili ma tuʻuina se faavae mautu mo le atinaʻeina maualuga o pisinisi faʻamatalaga eletise a Saina, faʻaopoopo Wang.

E tusa ai ma ia, o vaega faaeletonika a le atunuu ma IC alamanuia ua faia ni laasaga tetele i tausaga ua mavae, faatasi ai ma tupe maua mai le 190 piliona yuan i le 2012 i le sili atu i le 1 miliona yuan i le 2022.

O faʻamaumauga mai le China Semiconductor Industry Association na faʻaalia ai o tupe maua a le pisinisi faʻatasi a Saina na oʻo atu i le 476.35 piliona yuan ($ 70.56 piliona) i le afa muamua o le 2022, i luga ole 16.1 pasene i tausaga taʻitasi.

E tusa ai ma le National Bureau of Statistics, na gaosia e Saina le 359.4 piliona iunite o ICs i le 2021, i luga ole 33.3 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.


Taimi meli: Feb-14-2023